KROVNI ELEMENTI

KROVNA FOLIJA
Štiti vaše potkrovlje od prodiranja vode (npr. nanosi snijega, udari tuče itd) i stvaranja kondenzata. Tehničke karakteristike krovnih folija vrlo su važne budući da im je zadatak propuštati nastalu vlagu prema van (visoka paropropusnost). Istovremeno moraju biti dovoljno čvrste i otporne na trganje. Samo tako se mogu trajno spriječiti oštećenja na drvenim dijelovima krovne konstrukcije ili izolaciji.

OPŠAV
Gotovo svaka kuća ima dimnjak ili krovnu kućicu ili se direktno oslanja na zidove drugih kuća. Linija proizvoda Opšavi optimalno rješava te prijelaze pomoću vrlo fleksibilnog Wakaflex sistema koji je vrlo jednostavan za ugradnju.

SLJEME / GREBEN
Ovi proizvodi se ubrajaju u najvažnije komponente pri pokrivanju krova. Stoga je izbor vrhunskih proizvoda izrađenih od kvalitetnih materijala s dugim vijekom trajanja vrlo važan.

SNJEGOBRAN
Osigurajte sebe, svoje susjede i okolinu od štete uzrokovane proklizavanjem snijega i leda s krova. Upotrebom dijelova sistema iz linije proizvoda Sigurnost na krovu trajno postižete najveću mjeru sigurnosti. Svi proizvodi su usklađeni s pojedinim modelima crjepova te se uz primjenu fazonskih elemenata jednostavno integriraju u krovnu površinu (npr. krovne stepenice za dimnjačare).

UVALA
Na točkama usjeka krova (uvale) vrlo je važno kvalitetno riješiti odvod vode u žljebni sistem. Univerzalna i kvalitetna izvedba dozvoljava jednostavno, pa time brzo i sigurno polaganje.

ZRAČNIK
Gotovo svaka kuća ima dimnjak ili krovnu kućicu ili se direktno oslanja na zidove drugih kuća. Linija proizvoda Opšavi optimalno rješava te prijelaze pomoću vrlo fleksibilnog Wakaflex sistema koji je vrlo jednostavan za ugradnju..

KROVNI PROBOJ
Kvaliteta krova ovisi i o rješenju integracije krovnih proboja. Na svakom krovu izvode se proboji kako bi se npr. para iz kuhinje izvela prema van. Ovi proizvodi će trajno i sigurno riješiti sve kritične točke na krovu. Oni ispunjavaju najviše tehničke zahtjeve i jednostavni su za ugradnju. Dodatni plus ovih proizvoda je njihov optički dojam.

REŠETKA ZA OKAPNICU
Rešetka za okapnicu primjenjuje se samo kod krovova pokrivenih profiliranim crijepom. U takvim slučajevima se između početne letve i crijepa stvara međuprostor koji se pokriva rešetkom kako u taj dio okapnice ne bi ulazile ptice.